Μουσικό Σχολείο Αργολίδας | 2ο Μουσικό Φεστιβάλ "Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων" (βίντεο-λαϊκό σύνολο)

Το αδιαχώρητο γίνεται αυτές τις ημέρες, στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα στο "Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου". Το Μουσικό Σχολείο Ρόδου προσκαλεί τα μουσικά σχολεία στο 2ο Μουσικό Φεστιβάλ «Ρόδος: Σταυροδρόμι Πολιτισμών και Συμπράξεων Μουσικών Σχολείων». Το φεστιβάλ πραγματοποιείται από την Πέμπτη 14, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Απριλίου 2022, στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, στις 19:00. Συμμετέχουν μουσικά σύνολα από τα Μουσικά Σχολεία: Αλίμου, Αργολίδας και Ρόδου, συμπράττοντας σε τρεις διαφορετικές θεματικές: στον μεγάλο μουσικοσυνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη, στην επέτειο 100 χρόνων από τη μικρασιατική καταστροφή και σε ελεύθερο πρόγραμμα (σύγχρονο και κλασικό).

PHOTO 2022 04 15 17 03 31

Πρόκειται για μια μουσική πανδαισία που έχει προσελκύσει πλήθος κόσμου, ενώ οι πληροφορίες που μας έρχονται από το νησί, περιγράφουν με αποθεωτικά λόγια τις μαγικές μουσικές βραδυές, στο επίκεντρο των οποίων βρίσκονται οι μαθητές και οι καθηγητές τους. Η οργάνωση που χρειάστηκε για να πραγματοποιηθούν τα events ήταν άρτια και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός, ότι παρά την τεράστια συμμετοχή, όλα κυλούν ομαλά.

4b211f73 4640 4eaf ae5d b3e86279ee22

Τις παραστάσεις παρακολουθούν οι τοπικοί φορείς, οι κάτοικοι του νησιού και οι γονείς των παιδιών, οι οποίοι καταχειροκρότησαν την προσπάθεια. Εξάλλου μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι και αρκετοί δημοσιογράφοι καλύπτουν το γεγονός για τα ΜΜΕ που εργάζονται.

cde5ee1e 8c5a 4bc2 8a21 c94ee7289d76

Για το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας, καθοριστικό ρόλο στην αποστολή των μουσικών συνόλων, έπαιξε η δυναμική συμβολή - παρότρυνση της διευθύντριας του σχολείου, Ελισάβετ Χατζηνικολάου. Η αποστολή του σχολείου αποτελείται από 52 μαθητές, από τους οποίους οι 28 είναι του λαϊκού μουσικού συνόλου και οι υπόλοιποι είναι από την μπάντα πνευστών του σχολείου. 

Υπέυθυνοι καθηγητές για το μουσικό σύνολο της μπάντας των πνευστών, είναι οι κ.κ. Σπύρος Μαρίνης και Κωνσταντίνος Συρράκος. Ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος και ο Γιάννης Παπαδημητρίου έχουν αναλάβει, με απόλυτη μέχρι στιγμής επιτυχία, το λαϊκό μουσικό σύνολο. 

1d41557e 2f18 4e63 ab56 464eb111b26c

Στη φωτό ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος που με τους μαθητές του, ξεσήκωσαν το κοινό

 

 

 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.