Η μαγική φωνή της Ντιάνας Καπλανίδου | Η πορεία της στο χρόνο και οι συνεργασίες της με Κυριάκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Πλούταρχο

Η μαγική φωνή της Ντιάνας Καπλανίδου | Η πορεία της στο χρόνο και οι συνεργασίες της με Κυριάκο Παπαδόπουλο και Γιάννη Πλούταρχο

Σε αυτή τη ζωή, με όλες τις δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας άνθρωπος, είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ξεπερνά τα όποια εμπόδια εμφανίζονται στο διάβα του, με απώτερο σκοπό να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα. Δεν είναι πάντα εφικτό και σίγουρα δεν είναι εύκολο. Χρειάζεται απίστευτη θέληση, αγάπη και κυρίως μεράκι για να φτάσεις σε κορυφές. Ο δρόμος δύσβατος και οι παγίδες πολλές. Αυτόν τον δρόμο, θα τον περιέγραφα ανηφορικό. Εξάλλου πριν την απόλυτη ευτυχία, συνήθως υπάρχουν εκείνες οι στιγμές που λίγο θέλεις να τα παρατήσεις.

Στο χώρο της μουσικής βιομηχανίας υπάρχουν άπειρα παραδείγματα με καλλιτέχνες που ναι μεν ήθελαν, αλλά στο τέλος δεν τα κατάφεραν και κάποιες, ίσως λίγες περιπτώσεις, που πάσχισαν, θυσίασαν πολλά, όμως στο τέλος...ήπιαν νερό από την πηγή. Μία από αυτές τις λίγες περιπτώσεις είναι η Ντιάνα Καπλανίδου. Η καλλιτέχνιδα με την βελούδινη φωνή, που αν κλείσεις τα μάτια σου και την ακούσεις, θα σε ταξιδέψει σε μέρη...μαγικά και ονειρεμένα.

Diana 7

Η εξαιρετική τραγουδίστρια γεννήθηκε στη Γεωργία το Νοέμβριο του 1983 από πατέρα μισό Πόντιο, μισό γεωργιανό και μητέρα μισή Αρμένισσα και μισή Ουκρανή. Στη Γεωργία την έγραψε η μητέρα της σε κονσερβατόριο και στην ηλικία των έξι ετών, έμαθε να παίζει πιάνο. Έδωσε το πρώτο της ρεσιτάλ με δύο τόμους στο κάθισμα επιπλέον, για να μπορεί να φτάνει το πιάνο. Τόση και άλλη τόση ήταν η αγάπη της για την μουσική. Αργότερα την επέλεξαν, ανάμεσα απο πολλά παιδιά, να μπει σε ένα συγκρότημα παιδικό (9 ετών) με το οποίο έκανε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε όλη τη χώρα και λεγόταν Ιμπέρια. Λίγο μετά, όταν ξεσπασε ο πόλεμος, έφυγαν με τους γονείς της για την Ελλάδα και συγκεκριμένα για τις Σέρρες από όπου και κατάγονταν ο πατέρας της. Εκεί, αφού τελείωσε το δημοτικό και πήγε ένα χρόνο σε γενικό γυμνάσιο, την έγραψαν οι γονείς της στο Μουσικό Σχολείο Σερρών.

Συμμετείχε σε διαγωνισμό τραγουδιού στη Δράμα με το σχολείο, όπου κέρδισε την πρώτη θέση με το τραγούδι "Τζιβαέρι". 12 ετών είχε αρχίσει ήδη να τραγουδάει στις Σέρρες στο τουριστικό περίπτερο, ένα εστιατόριο όπου τραγουδούσε έντεχνα τραγούδια κτλ.

Diana 5

Λίγο καιρό μετά έπιασε δουλειά, παράλληλα και πάλι με το σχολείο, σε μια ταβέρνα που λεγόταν "Ταξίμι" όπου και έμεινε για 2 χρόνια. Σε ηλικία 16 ετών ξεκίνησε να δουλεύει στα μπουζούκια και όταν τελείωσε το σχολείο αποφάσισαν με τη μητέρα της να πάνε στην Αθήνα για να κυνηγήσει το όνειρό της. Έπειτα από τη συμμετοχή της στο διαγωνισμό τραγουδιού "Να η ευκαιρία" στην τηλεόραση, της πρότεινε ο ιδιοκτήτης του περιοδικού "Πίστα" να την βοηθήσει με τη δουλειά γενικότερα.

Έτσι άρχισε να δουλεύει στην Αθήνα και σιγά σιγά, γνωρίζοντας κόσμο του χώρου, βρέθηκε να δουλεύει με μεγάλα ονόματα, όπως ο Λευτέρης Πανταζής, η Άντζελα Δημητρίου, ο Σταμάτης Γονίδης, ο Γιώργος Αλκαίος, ο Διονύσης Σχοινάς, η Λίτσα Γιαγκούση ,ο Μάκης Χριστοδουλόπουλος, ο Ζαφείρης Μελάς κ.α. Ο καταξιωμένος στο είδος του, Γιάννης Βασιλειάδης, της πρότεινε τότε μια συνεργασία και δημιουργήθηκε ένα ποντιακό συγκρότημα και έβγαλαν δικά τους τραγούδια από τα οποία έγινε γνωστή σε ένα ευρύ κοινό. Με την πάροδο του χρόνου αποφάσισε, κατόπιν παρότρυνσης καρδιακών της φίλων, να κάνει ένα cover απο το τραγούδι "Ραγισμένα τα μάτια σου" του Μάκη Χριστοδουλόπουλου, όπου αποτέλεσε την αφορμή να την "προσέξει" ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, αυτός ο σπουδαίος μουσικοσυνθέτης ο οποίος την κάλεσε στο στούντιό του για να την ακούσει. Εκεί, ηχογράφησαν αρκετά ντέμο, τα οποία δειγματίστηκαν σε διάφορους τραγουδιστές, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο Γιάννης Πλούταρχος. Μόλις την άκουσε ο δημοφιλής τραγουδιστής, για τον οποίο τρέφει απέραντο σεβασμό, της είπε πως θέλει να την βοηθήσει γιατί του αρέσει πολύ η φωνή της. Τότε ήταν που ηχογράφησαν μαζί ένα ντουέτο, το υπέροχο τραγούδι "Κοίταξε με".

screenshot www.youtube.com 2023.04.25 17 36 42

Χάρη λοιπόν σε αυτούς τους δυο τεράστιους καλλιτέχνες, η Ντιάνα Καπλανίδου, βρέθηκε σε καλή θέση πια στα μεγάλα μαγαζιά της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, στο πλάι του Γιάννη Πλούταρχου. Με τη βοήθεια όλων των συνεργατών που βρέθηκαν στο δρόμο της, έχει διαγράψει μια φωτεινή πορεία στον καλλιτεχνικό χώρο και δεν θα μπορούσε, όπως η ίδια δηλώνει, να είναι ευτυχισμένη που είναι σε θέση να κάνει αυτό που αγαπάει. Ένα από τα πράγματα που θεωρεί σημαντικά είναι ότι δεν χρειάστηκε ποτέ να προδώσει καμία απο τις βασικές ηθικές αρχές της, γιατί πάνω απο όλα σέβεται αυτό που κάνει.

Η Ντιάνα Καπλανίδου, έχει κυκλοφορήσει 4 τραγούδια με τον Κυριάκο Παπαδόπουλο συμπεριλαμβανομένου του ντουέτου με τον Γιάννη Πλούταρχο. Αυτή την περίοδο, ετοιμάζει και ένα ακόμη cover ποντιακό με το φίλο και συνεργάτη της, Γιάννη Βασιλειάδη.

Diana 2

Κάποια από τα τραγούδια που ερμήνευσε με τον δικό της μοναδικό τρόπο είναι το "Οξυγόνο" όπου μαζί με τον Κωνσταντίνο Παρασκευά κάνουν ένα υπέροχο δίδυμο, το "Πάλι σε θυμάμαι", το "Άιντε", το εκπληκτικό ποντιακό "Μάνα, μάνα" και το επίσης ποντιακό "Ζίπα Ζιπ".

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η ζωή της δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα. Το αντίθετο θα έλεγα. Όμως, η επιμονή, η θέληση και η αγάπη που είχε από μικρό παιδί η Ντιάνα για την μουσική, την έκαναν απόλυτα επιτυχημένη στον δύσκολο αυτό χώρο.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.