Γιώργος Ντόβολος - Νέο τραγούδι | Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη "Λεβάντα"

Γιώργος Ντόβολος - Νέο τραγούδι | Πυρετώδεις προετοιμασίες για τη "Λεβάντα"

Ο Γεώργιος Ντόβολος γεννήθηκε στην κωμόπολη Νιάτα του Νομού Λακωνίας, επαρχία Επιδαύρου Λιμηρά. Από μικρή ηλικία έδειξε την αγάπη και την έφεσή του στην εκκλησιαστική αλλά και στην παραδοσιακή μουσική. Σε ηλικία οκτώ ετών παρακολουθεί μαθήματα ευρωπαϊκής μουσικής και λαϊκών οργάνων. Κατόπιν εγγράφεται στη σχολή Βυζαντινής μουσική του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Λακωνίας «Θρασύβουλος Στανίτσας» με καθηγητή τον Θεόδωρο Τσαγκαρούλη όπου και λαμβάνει το Πτυχίο Ιεροψάλτου «μετά τιμητικής διακρίσεως» σε ηλικία δεκαπέντε ετών.

IMG 0414

Το ίδιο έτος έρχεται πρώτος στους μαθητικούς περιφερειακούς αγώνες στον τομέα του Ατομικού Ψαλμού. Στην συνέχεια μέσω πανελλαδικών εξετάσεων εισέρχεται στην Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων τμήμα Ιστορίας – Αρχαιολογίας. Εκεί εκτελεί καθήκοντα Πρωτοψάλτου στην Ιερά Μονή Γεννήσεως της Θεοτόκου Βοτσάς Ανατολικού Ζαγορίου. Το 2004 εγκαθίστανται στην πόλη της Αθήνας για συνέχεια των σπουδών. Την εποχή εκείνη εποχή σταθμό για την μετέπειτα εξέλιξή του, γνωρίζει τον αείμνηστο δάσκαλό του Στάικο Χατζή. Κοντά στον Στάικο Χατζή μαθήτευσε για αρκετό χρονικό διάστημα, μυήθηκε στο Πατριαρχικό ύφος και στα μυστικά της ερμηνείας τόσο του βυζαντινού μέλους όσο και του παραδοσιακού δημοτικού τραγουδιού.

image0

Το Globonews.gr εξασφάλισε φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψη του Γιώργου Ντόβολου σε γνωστό στούντιο ηχογραφήσεων των Βορείων Προαστείων, όπου τραγούδησε το νέο του τραγούδι που θα κυκλοφορήσει σύντομα, με τίτλο "Λεβάντα" σε μουσική και στίχους του Παναγιώτη Χρόνη. Την ενορχήστρηση και την παραγωγή ανέλαβε με απόλυτη επιτυχία ο Σπύρος Καππάκος. Υπέυθυνος ηχοληψίας για τις ανάγκες του τραγουδιού, ο Αλέξανδρος Ψωμόπουλος.

 
 
Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.