"Μυστήριο στη Βενετία" | Ο Μπράνα ανανεώνει το whodunnit με αριστοκρατική πολυτέλεια και γοτθική διάθεση

"Μυστήριο στη Βενετία" | Ο Μπράνα ανανεώνει το whodunnit με αριστοκρατική πολυτέλεια και γοτθική διάθεση

Μετά τις επιτυχημένες ταινίες "Έγκλημα στο Orient Express" (2017) και "Έγκλημα στο Νείλο" (2022), ο Κένεθ Μπράνα επιστρέφει με την τρίτη ταινία του βασισμένη σε μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, αυτή τη φορά στο "Hallowe’en party" ("Πάρτι για δολοφόνους" στα ελληνικά).

Οι ταινίες της εβδομάδας: Μυστήρια στη Βενετία αλλά και… ελληνικά με ολίγον  Γούντι Άλεν - ertnews.grΣε αυτή την ταινία, ο Μπράνα μεταφέρει τη δράση στη Βενετία, μια πόλη που έχει συνδεθεί με το θρίλερ φαντασμάτων, όπως το "Don't look now" του Νίκολας Ρεγκ. Αυτή η επιλογή είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς δημιουργεί μια ατμόσφαιρα μυστηρίου και τρόμου που ταιριάζει απόλυτα με την ιστορία. Η ταινία έχει ένα πιο χαμηλό tempo από τις προηγούμενες ταινίες του Μπράνα, και μια παλιομοδίτικη αίσθηση του τρόμου. Αυτό μπορεί να απογοητεύσει κάποιους θεατές που αναζητούν μια πιο θορυβώδη και εντυπωσιακή εμπειρία. Ωστόσο, η ταινία έχει και πολλά πλεονεκτήματα. Το σενάριο του Μάικλ Γκριν είναι προσεκτικά γραμμένο και αναπτύσσει με ενδιαφέρον τους χαρακτήρες και την υπόθεση. Η ερμηνεία του Κένεθ Μπράνα ως Ηρακλή Πουαρό είναι υποδειγματική, και η Τίνα Φέι είναι εξαιρετική ως Αριάντνι Όλιβερ.

Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: home

Η ταινία ακολουθεί τον Ηρακλή Πουαρό, ο οποίος έχει πλέον αποσυρθεί από τη ντετέκτιβ δουλειά και ζει απομονωμένος στη Βενετία. Εκεί, επισκέπτεται η φίλη του, η συγγραφέας Αριάντνι Όλιβερ, η οποία τον προκαλεί να αποκαλύψει αν ένα μέντιουμ είναι απατεώνισσα. Η συνάντηση με το μέντιουμ οδηγεί σε μια σειρά από δολοφονίες, και ο Πουαρό αναγκάζεται να αναλάβει δράση.

Μυστήριο στη Βενετιά»: Ένα μεταφυσικό θρίλερ με πρωταγωνιστή και σκηνοθέτη  τον Κένεθ Μπράνα | MEGA TV

Συνολικά, το "Μυστήριο στη Βενετία" είναι μια αξιόλογη προσθήκη στη σειρά ταινιών με τον Ηρακλή Πουαρό. Είναι μια ταινία που είναι τόσο διασκεδαστική όσο και thought-provoking.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.