"Οι Ληστές" του Σίλλερ ζωντανεύουν στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Καραζήση

"Οι Ληστές" του Σίλλερ ζωντανεύουν στο Βασιλικό Θέατρο σε σκηνοθεσία Καραζήση

Ετοιμαστείτε για μια συναρπαστική θεατρική εμπειρία με την παρουσίαση του εμβληματικού έργου "Οι Ληστές" του Φρίντριχ Σίλλερ στο Βασιλικό Θέατρο. Η σκηνοθετική ματιά του Ακύλλα Καραζήση δίνει νέα πνοή στο κείμενο, φέρνοντας στο προσκήνιο τα διαχρονικά μηνύματα και την αξεπέραστη γοητεία του. Γραμμένο στο δεύτερο μισό του 18ου αιώνα, το έργο "Οι Ληστές" σαγήνευσε και σκανδάλισε το κοινό της εποχής. Μέσα από μια συναρπαστική ιστορία, ο Σίλλερ θίγει καυτά ζητήματα κοινωνικής αδικίας, ανισότητας, ηθικής και ελευθερίας, θέματα που παραμένουν επίκαιρα μέχρι σήμερα.

Στο επίκεντρο της υπόθεσης βρίσκεται ο Καρλ Μορ, ένας ευγενής με ελεύθερο πνεύμα και επαναστατική ψυχή. Αδικημένος από τον αδερφό του και εξορισμένος από τον πατέρα του, ο Καρλ ηγείται μιας ομάδας ληστών στο δάσος. Η δίψα για εκδίκηση και η αναζήτηση της ελευθερίας οδηγούν σε μια σειρά από δραματικές εξελίξεις.

"Οι Ληστές" σημάδεψαν την παγκόσμια θεατρική σκηνή, επηρεάζοντας πλήθος συγγραφέων και θεωρητικών. Η σφοδρή κριτική προς την τυραννία και η υμνολογία της ελευθερίας καθιστούν το έργο διαχρονικό και πάντα επίκαιρο.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.