LaS | Ένας υπέροχος άνθρωπος με χαρισματική φωνή, μας συστήνεται

LaS | Ένας υπέροχος άνθρωπος με χαρισματική φωνή, μας συστήνεται

Είναι νέα, όμορφη και το σημαντικότερο, πρόκειται για μια καλλιτέχνιδα που αυτή την στιγμή απασχολεί την εγχώρια (και αργότερα ίσως την ξένη) μουσική βιομηχανία. Από τα πρώτα λεπτά της συνέντευξης, αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν η πραότητα και η ταπεινότητα που εξέπεμπε. Όταν άκουσα δε τη φωνή της είπα από μέσα μου: "Η κοπέλα πάει για καριέρα"! Ας γνωρίσουμε την LaS λοιπόν, μέσα από μια συνέντευξη που σίγουρα θα συζητηθεί.

LaS, πού γεννήθηκες και πού μεγάλωσες; Πώς προέκυψε το καλλιτεχνικό σου όνομα;

Γεννήθηκα στην όμορφη Αίγινα και ζω εκεί μέχρι σήμερα. Το LaS βγαίνει από το όνομά μου (Λασκαρίνα). Επειδή θα απευθυνθώ και σε ξένο κοινό λόγω τραγουδιών με αγγλικό στίχο, θεώρησα πως κάτι πιο σύντομο με ξένη γραφή, θα είναι πιο εύκολο να αποτυπωθεί στο ευρύ κοινό.

Τί σε έκανε να ασχοληθείς με τη μουσική; Ποια είδη μουσικής υπηρετείς;

Τη μουσική την αγαπούσα από πάντα. Θυμάμαι σαν παιδί, έφτιαχνα ιστορίες στο μυαλό μου που πάντα συνοδεύονταν από μουσική. Ό,τι και να έκανα η μουσική θα αποτελούσε κομμάτι αυτού. Η μουσική είναι η μούσα της φαντασίας μου. Τη θεωρώ απαραίτητο κομμάτι του εαυτού μου. Υπηρετώ περισσότερο ροκ τραγούδια χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν αγαπώ να τραγουδώ και τραγούδια σε άλλο ύφος….Η μουσική είναι μουσική. Την αγαπώ γενικά….

Τί είναι μουσική για εσένα;

Μουσική για εμένα είναι ζωή. Είναι η σκιά που με ακολουθεί σε κάθε μου κίνηση. Είναι ο τρόπος με τον οποίο προτιμώ να εκφράζω τα συναισθήματά μου.

IMG 0559

Πρώτο σου τραγούδι στην ελληνική δισκογραφία. «ΔΕ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΩ» ο τίτλος του.

Το τραγούδι Δε σε περιμένω είναι το πρώτο σκαλί μιας σκάλας δίχως τελευταίο σκαλοπάτι. Σε στίχους του Κοσμά Δρίβα και μουσική του Κώστα Πολυχρονόπουλου, δύο ανθρώπων που εκτιμώ πολύ και θαυμάζω, τον καθένα ξεχωριστά, για τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους. Την ενορχήστρωση υπογράφει ο Αντώνης Χειμωνίδης. Το τραγούδι αυτό ‘με βρήκε΄..και χαίρομαι πολύ. Κυκλοφορεί από την δισκογραφική μου εταιρεία Aspect4music στο YouTube και στα ψηφιακά καταστήματα.

Οι καλλιτέχνες πιστεύεις ότι μπορούν να κάνουν μουσικά βήματα μόνοι τους, δίχως τη στήριξη μιας δισκογραφικής εταιρίας;

Εξαρτάται από το τι απαιτήσεις έχει καθένας για τον εαυτό του. Ο κάθε καλλιτέχνης μπορεί να ανεβάσει σε κοινωνικά δίκτυα τη μουσική του. Αν θέλει να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με το τραγούδι, αυτό είναι επαρκές. Αν όμως επιθυμεί να ασχοληθεί επαγγελματικά, τότε πρέπει να συνεργαστεί με δισκογραφική εταιρία, για μία σωστή προώθηση και την απήχηση που επιθυμεί.

IMG 0558

Τί σημαίνει επιτυχία για εσένα;

Επιτυχία για εμένα σημαίνει το να μπορώ να ξυπνήσω στον κόσμο μέσα από τα τραγούδια μου συναισθήματα και να τον μεταφέρω στις εικόνες του κάθε τραγουδιού. Αν ο ακροατής ακούγοντας με κλειστά τα μάτια ένα τραγούδι μου και η φαντασία του και τα συναισθήματά του ξυπνούν, τότε αυτό για μένα είναι επιτυχία.

Έχεις συνεργαστεί με άλλους καλλιτέχνες σε μουσικούς χώρους;

Όχι ακόμη αλλά ανυπομονώ να έρθει ΚΑΙ αυτή η στιγμή.

Ποια ήταν η δυσκολότερη στιγμή που βίωσες στο χώρο της μουσικής;

Είμαι ακόμη καινούρια στο χώρο. Δεν μπορώ να πω πως μέχρι σήμερα έχω αντιμετωπίσει κάποια δυσκολία. Αλλά είμαι ακόμη στην αρχή και αν στην πορεία προκύψουν δυσκολίες, θα τις αντιμετωπίσω. Ένα βήμα τη φορά...

IMG 0562

Πώς θα περιέγραφες τη μουσική βιομηχανία σήμερα;

Όντας καινούρια στο χώρο αυτό, δεν μπορώ να εκφέρω ορθή άποψη. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι λόγω των γοργών εξελίξεων, η μουσική βιομηχανία είναι αναγκαία, αρκεί να μην εκμεταλλεύεται τα όνειρα του καλλιτέχνη. Αντί αυτού, οφείλει να στέκεται απέναντί του με σεβασμό και το αντίστροφο.

Τι γνώμη έχεις για τα talent shows; Ανοίγουν δρόμους σε νέους καλλιτέχνες; Υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι τραγουδιστές;

 Σαν αρχική ιδέα, είναι μία πρώτη επαφή με τον κόσμο. Όμως το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το αντίθετο. Πολλά ταλαντούχα παιδιά έχουν χαθεί μετά από talent shows. Θεωρώ πως η πόρτα που ανοίγει είναι απλά ζωγραφισμένη στον τοίχο. Ψευδαίσθηση. Η συμβουλή μου είναι ότι εάν κάποιος καλλιτέχνης θέλει να δοκιμάσει, ας το κάνει. Κερδίζει μία εμπειρία. Είτε πετύχει όμως είτε όχι, ποτέ δεν πρέπει να το βάζει κάτω και να εγκαταλείπει τα όνειρά του.

Ποιό είναι το μεγαλύτερό σου όνειρο στο χώρο της μουσικής;

 Το μεγαλύτερό μου όνειρο. Να επιβιβαστώ σε ένα τρένο με βαγόνια φτιαγμένα από νότες, που θα κυλάει ομαλά σε ράγες από πεντάγραμμα….Και κάνοντας το ταξίδι της μουσικής, να παρασύρω κόσμο που αγαπά τις μελωδίες να επιβιβαστεί και να γεμίσει τα κενά βαγόνια, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να ζήσουν και εκείνοι το όνειρο.

LaS, σε ευχαριστούμε πολύ για την όμορφη συνέντευξη και σου ευχόμαστε υγεία και πολλές μουσικές επιτυχίες!!

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.