"Ο Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη γίνεται ταινία

"Ο Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη γίνεται ταινία

Έρχεται στο φως της δημοσιότητας η πολυαναμενόμενη ταινία "Ο Καπετάν Μιχάλης" του Νίκου Καζαντζάκη. Το έργο είναι βασισμένο στο διάσημο μυθιστόρημα του Καζαντζάκη με τον  Αιμίλιο Χειλάκη, να ενσαρκώνει τον ομώνυμο ήρωα.

Καπεταν Μιχαλης | ekriti.gr

Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Καπετάν Μιχάλη στην Κρήτη του 1889, κατά την περίοδο της επανάστασης. Αυτός ο ασυμβίβαστος Κρητικός, μαυροντυμένος και αξύριστος, αφιερώνει τη ζωή του στον αγώνα για την απελευθέρωση της Κρήτης από τους Τούρκους. Όμως, η συνάντησή του με την Εμινέ, τη γυναίκα του αδελφοποιητού του, Νουρήμπεη, θα τον οδηγήσει σε έναν εσωτερικό αγώνα, καθώς ο πειρασμός θα τον αποσπάσει από το καθήκον του. Έτσι, μια νέα εξέγερση ξεσπά και ανατρέπει τις ζωές των ηρώων μας για πάντα.

ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ: Ο ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΙΧΑΛΗΣ -ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΙΚΟΛΑΟ - YouTube

Στη σκηνοθεσία της ταινίας βρίσκεται ο Κώστας Χαραλάμπους. Στο καστ είναι οι: Αιμίλιος Χειλάκης, Αλέκος Συσσοβίτης, Λούκία Μιχαλοπούλου, Τζένη Καζάκου, Παναγιώτης Μπουγιούρης, Σταύρος Μπιμπίλας, Γιώργος Γεροντιδάκης, Γιάννης Συλιγνάκης, Μάνος Ιωάννου, Γεράσιμος Σοφιανός, Στράτος Χρήστου, Κυριακή Γάσπαρη, Γιώργος Γαρνάβος, Δημήτρης Χαβρές, Νίκος Αναστασόπουλος, Χρήστος Χαλβατζάρας, Αλέξανδρος Ιωαννίδης, Κορίνα Αλεξανδρίδου, Σταύρος Καλιγάς, Ελένη Βουτυρά, Γιάννης Τσαγκαράκης και Έλενα Γαβρά.

Τα γυρίσματα της ταινίας ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2022 και διήρκεισαν περίπου τέσσερις μήνες, σε 40 διαφορετικές περιοχές της Κρήτης. "Ο Καπετάν Μιχάλης" θα κάνει το ντεμπούτο του στους κινηματογράφους στις 21 Δεκεμβρίου. 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.