2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής | Θα Περιλαμβάνει πάνω από πενήντα συναυλίες

2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής | Θα Περιλαμβάνει πάνω από πενήντα συναυλίες

Σε λίγες ημέρες, η Αθήνα θα γίνει μάρτυρας μίας μουσικής πανδαισίας, καθώς το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες του. Από τις 28 έως τις 30 Απριλίου, πλήθος εκκλησιών, μουσείων, αρχαιολογικών χώρων και φημισμένων συναυλιακών αιθουσών θα μεταμορφωθούν σε αρένες πνευματικής έκφρασης, φιλοξενώντας πάνω από 50 συναυλίες.

latreutiki.jpg

Σε αυτό το μοναδικό μουσικό οδοιπορικό, οι λάτρεις της μουσικής θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με ένα ευρύ φάσμα θρησκευτικών μουσικών παραδόσεων, από ψαλμωδίες αιώνων έως σύγχρονες συνθέσεις. Χορωδίες, σύνολα και σολίστες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα ενώσουν τις φωνές τους, υμνώντας την πίστη και αγγίζοντας την ψυχή του κοινού.

Είτε είστε λάτρης της θρησκευτικής μουσικής, είτε αναζητάτε μια μοναδική και κατανυκτική εμπειρία, το 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής υπόσχεται ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι.

 

Πιο αναλυτικά:

Είσοδος ελεύθερη

Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024

 


Πρώτη παράσταση:

17.00 Συναξάρι: Θεόφιλος, Χαλεπάς, Παπαδιαμάντης
Μάρθα Μαυροειδή – Παντελής Μπουκάλας
Μουσείο Ακρόπολης (προαύλιος χώρος)

Δεύτερη παράσταση:

20.00 Συναξάρι: Θεόφιλος, Χαλεπάς, Παπαδιαμάντης Μάρθα Μαυροειδή – Παντελής Μπουκάλας
Μουσείο Ακρόπολης (προαύλιος χώρος)

Συναξάρι: Θεόφιλος, Χαλεπάς, Παπαδιαμάντης
Πρώτη παρουσίαση • Ανάθεση της ΕΛΣ
Σύλληψη, μουσική: Μάρθα Μαυροειδή
Ποίηση: Παντελής Μπουκάλας
Αργύρης Μπακιρτζής αφήγηση, Μάρθα Φριντζήλα τραγούδι, Τάσος Πούλιος κανονάκι, τραγούδι, Βαγγέλης Καρίπης, Μανούσος Κλαπάκης κρουστά
Μουσικό σύνολο Σμάρι: Χάρης Λαμπράκης νέυ, Νίκος Παραουλάκης νέυ, Στρατής Ψαραδέλλης λύρα, Μάρθα Μαυροειδή λάφτα, τραγούδι, Γιώργος Ταμιωλάκης τσέλο, Γιώργος Βεντουρής κοντραμπάσο
Η Ροδιά – Χορωδία παραδοσιακής μουσικής
Μουσική διεύθυνση: Μάρθα Μαυροειδή

Το έργο Συναξάρι: Θεόφιλος, Χαλεπάς, Παπαδιαμάντης αποτελείται από τρεις «αγιογραφίες» καλλιτεχνών που έμειναν στη συλλογική μνήμη όχι μόνο για το έργο τους αλλά και για τον τρόπο που έζησαν τη ζωή τους. Πρόκειται για τον Θεόφιλο Χατζημιχαήλ, τον πιο γνωστό λαϊκό ζωγράφο με καταγωγή από τη Λέσβο, τον σπουδαίο γλύπτη Γιαννούλη Χαλεπά από την Τήνο και τον «άγιο των ελληνικών γραμμάτων» Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη από τη Σκιάθο.

Τρία μουσικά και ποιητικά πορτρέτα σε κείμενα του Παντελή Μπουκάλα συνδιαλέγονται με παραδοσιακούς στίχους από τους τόπους καταγωγής των τριών καλλιτεχνών. Η σύλληψη και η μουσική σύνθεση είναι της Μάρθας Μαυροειδή.

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.