Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Εγχειρίδιο Χρηματοδότησης ΜΚΟ

Εγχειρίδιο Χρηματοδότησης ΜΚΟ

Στην Ευρώπη υπάρχουν αρκετές ευκαιρίες χρηματοδότησης για ΜΚΟ. Μερικές από αυτές είναι:

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά για διαφορετικούς τύπους δράσεων όπου μπορούν να λάβουν μέρος οι ΜΚΟ: Erasmus+ – Υποστηρίζει δραστηριότητες σε τομείς εκπαίδευσης, κατάρτισης, νεολαίας και αθλητισμού. Europe for Citizens – Προωθεί την έννοια του Ευρωπαίου πολίτη και χρηματοδοτεί έργα που συμβάλλουν στην κατανόηση της ΕΕ από τους πολίτες της. Creative Europe – Υποστηρίζει τον ευρωπαϊκό οπτικοακουστικό, πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα.

LIFE – Συνιστά το κύριο χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για το περιβάλλον, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη βελτίωση των προστατευόμενων περιοχών, αλλά και την επικοινωνία και την ενημέρωση για περιβαλλοντικά ζητήματα.

Interreg – Προωθεί τη διαπεριφερειακή συνεργασία, προκειμένου να βοηθήσει τις περιφερειακές και τοπικές κυβερνήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν καλύτερη πολιτική.

EU Aid Volunteers – Δίνει ευκαιρίες στους ευρωπαίους πολίτες να συμμετάσχουν σε έργα ανθρωπιστικής βοήθειας.

WelcomEurope – Προσφέρει μια λίστα ευρωπαϊκών επιδοτήσεων σχετικά με την ανάπτυξη των ΜΚΟ.

Εκτός από τις επιχορηγήσεις της ΕΕ, υπάρχουν και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης σε ολόκληρη την Ευρώπη, όπως:

EEA Grants – Δίνει επιχορηγήσεις που χρηματοδοτούνται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και στοχεύουν στην προώθηση μιας πιο ισότιμης Ευρώπης, τόσο κοινωνικά όσο και οικονομικά.

The Europa Nostra Awards – Αναγνωρίζει τα καλύτερα επιτεύγματα στη διατήρηση, την έρευνα, την αφοσιωμένη υπηρεσία καθώς και την εκπαίδευση, την κατάρτιση και την ευαισθητοποίηση.

The Good Lobby Awards – Αναγνωρίζει τα πιο επιτυχημένα έργα των πολιτών και συνεργασίας μεταξύ των πολιτών – είτε είναι επαγγελματίες είτε εθελοντές – εταιρειών οργανώσεων πολιτών, πολιτικών εκπροσώπων, ακαδημαϊκών ή/και ιδρυμάτων.

The Arctic Fox Initiative –ετήσια ευκαιρία χρηματοδότησης ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο που ασχολούνται με την προστασία του περιβάλλοντος και προωθείται από την εταιρεία Fjällräven.

International Terre de Femmes Award –πρόγραμμα, προωθούμενο από την Yves Rocher Foundation, που βραβεύει τις γυναίκες «που προσπαθούν να διατηρήσουν τη βιοποικιλότητα και να αλλάξουν τον κόσμο».

National Geographic Society – ευκαιρίες χρηματοδότησης για έργα που ασχολούνται με τη διατήρηση της φύσης και την επικοινωνία μεταξύ των επιστημόνων. Συνήθως η χρηματοδότηση είναι για μεμονωμένα άτομα αλλά μπορούν να τη λάβουν και οργανισμοί με περισσότερα μέλη.

The Global Fund Foundation – οργανισμός που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην ανάπτυξη φιλανθρωπικής παγκόσμιας κοινότητας με κεντρικό άξονα την ανάπτυξη ανθρώπων.

Terra Viva Directory Grants – πλατφόρμα που μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με τις επιχορηγήσεις για τη γεωργία, την ενέργεια, το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους στις αναπτυσσόμενες χώρες του κόσμου.

Funds for NGOs – κοινωνική επιχείρηση που ιδρύθηκε με σκοπό την αύξηση της βιωσιμότητας των ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο. Ο σκοπός επιτυγχάνεται παρέχοντας διαδικτυακούς πόρους σε ΜΚΟ για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση και την πρόσβασή τους σε δωρητές, πόρους και δεξιότητες

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.