Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης

 Χρηματοδότηση ερευνητικών προτάσεων από το Ταμείο Ανάκαμψης

Με επιπλέον πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης «Ελλάδα 2.0» ενισχύεται άμεσα η Δράση «Ερευνώ – Δημιουργώ – Καινοτομώ» (ΕΔΚ), Β΄ κύκλος, Παρέμβαση II «Συμπράξεις Επιχειρήσεων με Ερευνητικούς Οργανισμούς», όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Συγκεκριμένα, ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 27,8 εκατ. ευρώ και η συγχρηματοδοτούμενη δημόσια δαπάνη από το Ταμείο Ανάκαμψης μέσω του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» ανέρχεται σε 24,72 εκατ. ευρώ.

Φορέας υλοποίησης της δράσης έχει ορισθεί η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης και Εφαρμογής Δράσεων στους τομείς Έρευνας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης και Καινοτομίας (ΕΥΔΕ ΕΤΑΚ). Η δράση απευθύνεται αποκλειστικά στους δυνητικούς δικαιούχους 36 έργων της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020. Σύμφωνα με το υπουργείο, οι προτάσεις αυτές, αν και είχαν αξιολογηθεί με πολύ υψηλή βαθμολογία και θεωρούνται άριστες, δεν χρηματοδοτήθηκαν λόγω εξάντλησης των διαθέσιμων πόρων.

«Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταφέρνει και στην απορρόφηση του Ταμείου Ανάκαμψης να είναι από τα πρώτα υπουργεία, όπως ακριβώς καταφέραμε να πρωταγωνιστήσουμε στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ. Μέσα στο 2021 προχωράμε στην προκήρυξη για τους δυνητικούς δικαιούχους 36 έργων της Προγραμματικής Περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 έτσι ώστε όλες οι ώριμες προτάσεις να χρηματοδοτηθούν κανονικά» δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης.

«Πήραμε συνειδητή απόφαση να αξιοποιήσουμε άμεσα τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης ώστε να χρηματοδοτήσουμε ερευνητικές προτάσεις οι οποίες είχαν αξιολογηθεί με πολύ υψηλή βαθμολογία αλλά δεν είχαν χρηματοδοτηθεί επειδή είχε εξαντληθεί ο προϋπολογισμός» σημείωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Χρίστος Δήμας. «Με αυτόν τον τρόπο επιβραβεύουμε την επιστημονική αριστεία και στηρίζουμε έμπρακτα την επιστημονική και επιχειρηματική καινοτομία» πρόσθεσε ο υφυπουργός.

«Με τη πρόσκληση που υπογράψαμε, σήμερα, στοχεύουμε στη χρηματοδότηση ώριμων ερευνητικών προτάσεων από το Ελλάδα 2.0» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Έρευνας και Καινοτομίας, Αθανάσιος Κυριαζής, προσθέτοντας πως είναι η πρώτη πρόσκληση για ενισχύσεις έργων έρευνας και καινοτομίας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

πηγή: naftemporiki.gr

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.