Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Από 15 Μαΐου ξεκινούν πληρωμές έργων για πρόγραμματα Leader

Από 15 Μαΐου ξεκινούν πληρωμές έργων για πρόγραμματα Leader

Άρθρο από ilfconsult

Την επίλυση του προβλήματος στις πληρωμές των έργων (ιδιωτικών & δημόσιων) στο πρόγραμμα ΠΑΑ CLLD /Leader, σε σχέση με τον ΟΠΕΚΕΠΕ συζήτησε επιτροπή της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (Κ.Ε.Ε.Ε.) με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Γεώργιο Γεωργαντά.

Ο υπουργός δεσμεύτηκε ότι το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα θα είναι έτοιμο, ενώ ταυτόχρονα θα έχει ολοκληρωθεί και το θεσμικό πλαίσιο, ώστε από 15 Μαίου 2022 να έχουν την δυνατότητα οι Αναπτυξιακές εταιρείες στην χώρα να αναρτήσουν τα έτοιμα προς πληρωμή έργα. Απώτερος στόχος αποτελεί εντός του τρέχοντος μήνα να ξεκινήσουν οι πληρωμές.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 4 Μαίου 2022, στο ΥπΑΑΤ. Παραβρέθηκαν οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων Τρικάλων κ. Βασίλειος Γιαγιάκος, Δράμας κ. Στέφανος Γεωργιάδης και Αρκαδίας, κ. Γιάννης Τρουπής, καθώς και μέλη της επιτροπής πρωτογενούς τομέα και αγροτικών θεμάτων.

Τα υπόλοιπα θέματα αφορούσαν το Ταμείο Ανάκαμψης και την αναδιάρθρωση των καλλιεργειών εξαιτίας της κλιματικής κρίσης, το νέο Πρόγραμμα ΠΑΑ 2021-2027, τη χρηματοοικονομική στήριξη με χαμηλότοκο δανεισμό των αγροτικών επιχειρήσεων, τα χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία αφορούν την ασφάλιση της αγροτικής παραγωγής από φυσικές καταστροφές, την πρόσκληση για το υπομέτρο 8.1 και 8.2 του ΠΑΑ και άλλα που αφορούν διάφορες καλλιέργειες και αγροτικές εκμεταλλεύσεις σε σύνδεση με την εμπορία και μεταποίηση των προϊόντων – ειδικότερα λόγω του κινδύνου από τις επιπτώσεις του πολέμου στην Ουκρανία.

πηγή: agrotypos.gr

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.