Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Επιχειρήσεις | Νέα οικονομική στήριξη

Επιχειρήσεις | Νέα οικονομική στήριξη

Επιχειρήσεις: Παράταση των μέτρων στήριξης: Επιστρεπτέα προκαταβολή και πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών αναμένεται να παραταθούν και να δώσουν νέα μεγάλη ανάσα στους επιχειρηματίες.

Την παράταση δύο προγραμμάτων που στήριξαν τις επιχειρήσεις εν μέσω της πανδημίας, πρόκειται να ανακοινώσει πολύ σύντομα το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα, παρατάσεις θα δοθούν τόσο για την επιστρεπτέα προκαταβολή όσο και για το πρόγραμμα των παγίων δαπανών.

H απόφαση της Κομισιόν στις 18 Νοεμβρίου άνοιξε το παράθυρο και έδωσε το «πράσινο φως» για την παράταση της αποπληρωμής τόσο των επιστρεπτέων, όσο και του πλαισίου των παγίων δαπανών.

Επιπλέον σύμφωνα με την απόφαση, το πλαίσιο των κρατικών ενισχύσεων θα μπορούσε να επεκταθεί έως και τον Ιούνιο του 2022. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στα κράτη μέλη και για νέα μέτρα στήριξης.

Κάτι όμως που δεν εξετάζεται αυτή τη στιγμή από το οικονομικό επιτελείο αφού οποιαδήποτε νέα μέτρα θα πρέπει να «χωράνε στο κοστούμι» του προϋπολογισμού, καθώς μέχρι τώρα δεν υπάρχει λόγος για νέα ευρωπαϊκά κονδύλια που θα μπορούσαν να κατευθυνθούν για την στήριξη των επιχειρήσεων έναντι της πανδημίας.

Παράλληλα, η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει πως τα κράτη μέλη έχουν τη δυνατότητα, από τις 30 Ιουνίου 2022 έως τις 30 Ιουνίου 2023 να μετατρέπουν επιστρεπτέα μέσα (π.χ. εγγυήσεις, δάνεια, επιστρεπτέες προκαταβολές) που χορηγούνται βάσει του προσωρινού πλαισίου σε άλλες μορφές ενίσχυσης, όπως άμεσες επιχορηγήσεις.

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.