Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

Ε.Ε | Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν δυνατότητα αποζημίωσης

Ε.Ε | Οι επενδυτές κρυπτονομισμάτων δεν έχουν δυνατότητα αποζημίωσης

Την Πέμπτη 17 Μαρτίου, οι ρυθμιστικές αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης προειδοποίησαν τους καταναλωτές που θέλουν να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα, ότι σε περίπτωση που χάσουν τα λεφτά τους, δε θα έχουν δικαίωμα αποζημίωσης. Ειδικότερα, οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν πως:

"Οι καταναλωτές βρίσκονται αντιμέτωποι με το πολύ πραγματικό ενδεχόμενο να χάσουν όλα τα χρήματα που έχουν επενδύσει, αν αγοράσουν κρυπτονομίσματα και κρυπτοστοιχεία. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά τους κινδύνους από παραπλανητικές διαφημίσεις, μεταξύ άλλων και social media και influencers. Οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί αναφορικά με υποσχέσεις για γρήγορες και υψηλές αποδόσεις, ιδιαίτερα αυτές που μοιάζουν υπερβολικά καλές για να είναι αληθινές, ενώ επισημαίνεται ότι οι καταναλωτές δεν έχουν προστασία ούτε δυνατότητα προσφυγής για αποζημίωση βάσει του υφιστάμενου νόμου της ΕΕ για τις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες".

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.