Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

ΑΣΕΠ | Έρχονται 115 νέες μόνιμες προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ

ΑΣΕΠ | Έρχονται 115 νέες μόνιμες προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ

Άρθρο από ilfconsult

Σημαντικές προσλήψεις αναμένονται το επόμενο διάστημα και σίγουρα μέσα στο καλοκαίρι που θα φτάσουν τις σχεδόν 4.000 σε ΟΤΑ, δήμους Υπουργεία αλλά και φορείς. Πιο συγκεκριμένα το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού επεξεργάζεται 3.898 μόνιμες και εποχικές προσλήψεις που θα γίνουν μέχρι το καλοκαίρι, σε Υπουργεία, Δήμους αλλά και φορείς.

Σε ό,τι αφορά την ΕΛΣΤΑΤ η προκήρυξη που θα εκδοθεί θα αφορά σε πρόσληψη 115 μόνιμων υπαλλήλων -μεταξύ αυτών για τα τμήματα πληροφορικής και στατιστικής.

Για τις θέσεις των υπαλλήλων στατιστικής ζητούνται:

α) Πτυχίο ή δίπλωμα Στατιστικής ή Στατιστικής και Αναλογιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης ή Στατιστικής και Αναλογιστικών- Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ή Μαθηματικών Εισαγωγική Κατεύθυνση Στατιστικής και Αναλογιστικών-Χρηματοοικονομικών Μαθηματικών ΑΕΙ ή Μαθηματικών ΑΕΙ ή το ομώνυμο πτυχίο ή δίπλωμα Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π) ΑΕΙ ή Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (Π.Σ.Ε) ΑΕΙ της ημεδαπής ή ισότιμος τίτλος σχολών της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας.

Για τις θέσεις υπαλλήλων πληροφορικής οι υποψήφιοι οφείλουν να διαθέτουν:

α) Δίπλωμα Επαγγελματικής Κατάρτισης Ι.Ε.Κ. οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής ή

β) Πτυχίο Α’ ή Β’ κύκλου Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου: (i) οποιασδήποτε ειδικότητας του τομέα Πληροφορικής-Δικτύων Η/Υ ή (ii) ειδικότητας Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων ή Ηλεκτρονικών Υπολογιστικών Συστημάτων και Δικτύων του Ηλεκτρονικού Τομέα ή

γ) Απολυτήριος τίτλος:
1. κλάδου Πληροφορικής Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή
2. τμήματος Προγραμματιστών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου ή
3. ειδικότητας Υπαλλήλων Χειριστών Η/Υ Τεχνικής Επαγγελματικής Σχολής
4. άλλος ισότιμος και αντίστοιχος τίτλος σχολικής μονάδας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Τα απαραίτητα πρόσθετα προσόντα που πρέπει να έχετε και τι Μοριοδοτεί 

Όπως διαπιστώνουμε, για τις περισσότερες θέσεις της προκήρυξης που αναμένεται να εκδόσει το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στην ΕΛΣΤΑΤ απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα, τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι για να γίνουν δεκτοί και να αποκτήσουν.

Δύο από τα πρόσθετα προσόντα αυτά  είναι η γνώση της αγγλικής γλώσσας και η γνώση χειρισμού Η/Υ. Συγκεκριμένα για ορισμένες θέσεις ζητείται η άριστη, πολύ καλή ή καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, ενώ για όλες σχεδόν τις θέσεις απαραίτητο προσόν είναι η  γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου.

 

Η έλλειψη δηλαδή μίας τέτοιας πιστοποίησης μπορεί να στερήσει από τους υποψηφίους την δυνατότητα συμμετοχής στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Πλέον όμως όποιος θέλει μπορεί και προλαβαίνει να λάβει μία από τις δύο παραπάνω πιστοποιήσεις (ή και τις δύο) σε λιγότερο από 3 ημέρες!

Είναι γεγονός ότι πλέον σχεδόν σε όλες τις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ πλέον ζητείται από τους υποψηφίους να κατέχουν πιστοποιήσεις που να αποδεικνύουν την γνώση τουλάχιστον μίας ξένης γλώσσας όσο και την γνώση χειρισμού ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν στην διαγωνιστική διαδικασία.

πηγή: alfavita.gr

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.