Ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων & χρηματοδοτικά προγράμματα,Εγχώρια από τα αρμόδια Υπουργεία φορείς της Ευρωπαϊκής ένωσης Για Δημόσιους Οργανισμούς , φορείς, συλλόγους, Μ.Κ.Ο, επιχειρήσεις

ΓΣΕΕ | Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού μειώθηκε κατά 18%

ΓΣΕΕ | Η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού μειώθηκε κατά 18%

Σύμφωνα με την έκθεση της ΓΣΕΕ, η αγοραστική δύναμη του κατώτατου μισθού κατέγραψε 18% απώλειες κατά τη διάρκεια του Απριλίου. Παράλληλα, ο μέσος μισθός είχε απώλειες 9,9% και ο μέσος μισθός μερικής απασχόλησης έχασε το 28% της αγοραστικής δύναμής του. Επιπλέον όπως αναφέρει η έκθεση: "Ο συνδυασμός των επιπτώσεων της πανδημίας, της ακρίβειας και των γεωπολιτικών εξελίξεων που προκάλεσε η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία δημιουργεί νέες εστίες οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας. Η ελληνική οικονομία, πριν προλάβει να επιστρέψει στην προ πανδημίας κατάσταση, βρίσκεται αντιμέτωπη με μια νέα αποσταθεροποιητική διαταραχή με επίκεντρο τις τιμές της ενέργειας, των πρώτων υλών και των βασικών αγαθών διατροφής. Η διαταραχή αυτή πλήττει άμεσα την πλευρά της προσφοράς και έμμεσα, μέσω των διανεμητικών επιδράσεων του πληθωρισμού, την πλευρά της ζήτησης αυξάνοντας τον κίνδυνο σημαντικής επιβράδυνσης της οικονομίας"

Τέλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γ. Παναγόπουλος, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι: "Η ακρίβεια οδηγεί ορισμένα στρώματα του πληθυσμού σε υλική αποστέρηση. Η αύξηση του κατώτατου μισθού ήταν ανεπαρκής, ενώ και νωρίτερα να δινόταν, θα καταγράφαμε πάλι απώλεια αγοραστικής δύναμης κατά 9%."

 

Image

Επικοινωνία

 

Εάν επιθυμείτε να δημοσιοποιήσετε ένα θέμα, παρακαλώ συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα.

Back To Top

Κάντε εγγραφή και ενημερωθείτε πρώτοι για όλα τα γεγονότα στην Ελλάδα και τον Κόσμο.