Εορτολόγιο 4 Απριλίου | Όσιος Γεώργιος του εν τω Μαλεώ

Εορτολόγιο 4 Απριλίου | Όσιος Γεώργιος του εν τω Μαλεώ

Σήμερα, 4 Απριλίου 2024, η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Οσίου Γεωργίου του εν Μαλεώ, ενός ασκητή που αφιέρωσε τη ζωή του στην αγάπη προς τον Θεό και τον πλησίον. Από νεαρή ηλικία, ο Γεώργιος ένιωθε μια ακατανίκητη έλξη προς τον θεό. Αντίθετα με τις επιθυμίες των γονιών του για γάμο, ο Γεώργιος ακολούθησε την μοναχική οδό. Αφοσιώθηκε στην άσκηση, με νηστείες, προσευχές και μελέτη των θείων Γραφών. Η φήμη του για αγιοσύνη εξαπλώθηκε, προσελκύοντας πλήθος πιστών που αναζητούσαν την πνευματική του καθοδήγηση.

Αναζητώντας ησυχία για να εμβαθύνει στην προσευχή, ο Γεώργιος αποσύρθηκε στο όρος Μαλαιό. Εκεί, δημιούργησε μια ακμάζουσα μοναστική κοινότητα, όπου ηγούνταν με σοφία και αγάπη. Η αρετή του Γεωργίου τον έκανε γνωστό και στους άρχοντες της εποχής, ακόμα και στους βασιλείς. Συχνά, ζητούσαν τις σοφές συμβουλές του σε διάφορα ζητήματα. Προαισθανόμενος το τέλος του, ο Γεώργιος συγκέντρωσε τους μοναχούς του και τους μοίρασε τις τελευταίες του νουθεσίες. Έπειτα, παρέδωσε την ψυχή του στον Θεό, αφήνοντας πίσω του μια κληρονομιά αγάπης, πνευματικότητας και αρετής.

Globonews.gr - Ενημέρωση για Ελλάδα και τον κόσμο με έμφαση στα καλλιτεχνικά νέα, αθλητικά γεγονότα, κουτσομπολιά και την ορθοδοξία. Μείνετε συντονισμένοι για έγκυρες ειδήσεις και σκέψεις νύχτας που φωτίζουν την επικαιρότητα.

Image